Ga direct naar: Navigatie | Inhoud

Nieuws

Arrangementen

Recreatie

Om de ongedwongen sfeer te behouden organiseren wij niet dagelijks een uitgebreid recreatieprogramma. Toch is er voor de liefhebbers in de schoolvakanties 3 à 4 keer per week een kinderprogramma.

Jan plezier Samen eten Paarden en pony's

Een paar vaste activiteiten zijn bijvoorbeeld:

 • met alle kinderen samen pannenkoeken bakken én opeten natuurlijk, al is soms het opeten alleen al als activiteit genoeg.
 • Met de Jan Plezier rijden met de jeugd behoort ook tot de vaste gebeurtenissen, wij gaan dan met paard en wagen op stap, al zingend richting bos en hei, alwaar een spel gedaan wordt. Natuurlijk is er ook iets te drinken en te snoepen, waarna we onze route weer vervolgen richting camping.
 • Een spooktocht of een speurtocht behoort ook tot de activiteiten, evenals de kompastocht.
 • De Goldberg nacht voor de jeugd is iets wat we met plezier organiseren. Prettige bijkomstigheid voor de ouders is dat zij een avond en nacht vrij zijn van kinderen.

Vaak hangt het organiseren van een activiteit van het weer af of van de periode van het seizoen, eieren schilderen en zoeken hoort nu eenmaal bij Pasen. In de zomer bij erg mooi weer, komt er natuurlijk een watergevecht op het programma te staan.

Zwembad

Ook kunt u naar het verwarmde openluchtzwembad van Vorden gaan, dat op 1400 meter van onze camping ligt, koopt u uw toegangskaartje hiervoor op de receptie van de camping, dan krijgt u korting.

Ponyrijden

Ponyrijden onder begeleiding, is zeer in trek bij onze jeugdige gasten. De omgeving van Vorden biedt genoeg ruimte om heerlijk te fietsen of te wandelen. Vorden staat bekend om zijn vele kastelen, maar zeker ook vanwege het prachtige coulisselandschap.

De regio

 • De Hanzesteden Zutphen en Deventer, plus Apeldoorn vormen samen de nabijgelegen stedendriehoek, en bieden tal van mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Kijk ook op:
  - Zutphenweb.nl
  - De 0575 Startpagina
  - VVV Achterhoek
 • In de Kranenburg (dit is een kerkdorpje bij Vorden) is in een Katholieke kerk een heiligbeeldenmuseum ingericht, dit is zeker de moeite waard is om te bezoeken.
 • De Pinetum, een tuin met meer dan 1800 verschillende dennen en coniferen soorten, of de prachtige tuinen van het Landgoed De Wierse, deze zijn landelijk bekend en trekken jaarlijks duizenden bezoekers.
 • In Ruurlo is een grote cactustuin te bezichtigen, je kunt in Ruurlo ook dwalen in het grootste doolhof van Nederland. Zie ook: www.catusoase.nl en www.doolhofruurlo.nl.
 • En wat dacht u van het kleinste stadje van Nederland "Bronkhorst", een leuke fietstocht brengt u daar zo naar toe, overvaren met de pont en dan langs de andere kant van de IJssel weer terug. Zie ook deze website.
Terug